7. Γιατί φουντώνει το κίνημα κατά της ΕΕ σε όλη την Ευρώπη;
Τα κινήματα για την Εθνική κυριαρχία και η άθλια "αριστερά"
Από τη νίκη του Brexit στη Βρετανία και τα αιτήματα για Frexit στη Γαλλία, μέχρι την άνοδο αντίστοιχων κινημάτων στην Ιταλία (που σήμερα είναι στη Κυβέρνηση!) και τη Γερμανία παρατηρούμε ότι σε πληθώρα χωρών στην ΕΕ αναπτύσσονται άτυπα κινήματα για εθνική και οικονομική κυριαρχία ενάντια στην ΕΕ. Από την άλλη μεριά, η «αριστερά» που βλέπει τους παραδοσιακούς οπαδούς της στα εργατικά στρώματα να την εγκαταλείπουν, από τότε που άμεσα ή έμμεσα υιοθέτησε την ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, έχει αποδυθεί σε μια άθλια προσπάθεια δυσφήμησης των κινημάτων αυτών ως ακροδεξιών, αν όχι φασιστικών. Τι λοιπόν συμβαίνει;
Λαϊκά κινήματα για την εθνική και οικονομική κυριαρχία και κόμματα που τα εκπροσωπούν
Αρχικά πρέπει να κάνουμε μια σαφή διάκριση μεταξύ των λαϊκών κινημάτων για την εθνική κυριαρχία και των πολιτικών κομμάτων που ανέλαβαν εργολαβικά να τα εκπροσωπήσουν.
Τα λαϊκά κινήματα προέκυψαν βέβαια από τις συνέπειες της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης στα θύματα της παγκοσμιοποίησης και κυρίως στα εργατικά στρώματα, πχ στις βιομηχανικές περιοχές της Βρετανίας όταν τα εργοστάσια που έλεγχαν οι πολυεθνικές άρχισαν να μετακομίζουν στους Ασιατικούς κυρίως παραδείσους φθηνού κόστους παραγωγής (φθηνά ημερομίσθια, χαμηλό κόστος παράγωγης, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής μεταχείρισης κλπ), ερημώνοντας ολόκληρες περιοχές . Το ίδιο συνέβη στη Γαλλία με το κόμμα της Λεπέν, παρόλο που πολλά από τα θύματα της παγκοσμιοποίησης δεν τους εκπροσωπούσαν κάποιες παλαιο-εθνικιστικές τάσεις στο κόμμα αυτό, που δεν έχουν σχέση με το αίτημα για εθνική κυριαρχία και την έξοδο από την ΕΕ–αιτήματα που τα λαϊκά στρώματα είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν τα αιτήματα της νέας εποχής, η οποία οδηγεί στην κατάργηση των κρατών-εθνών. Από αυτή τη μεριά, το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων ήταν βέβαια πιο αντιπροσωπευτικό του ευρύτερου λαϊκού κινήματος, αλλά βέβαια ήταν εύκολο για τις ελίτ να το συντρίψουν με τη μαζική υπεροχή βίας στη διάθεσή τους.
Τα λαϊκά στρώματα δηλαδή στις Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν αντιληφθεί ότι είναι η ΕΕ (και οι «4 ελευθερίες» της) που είναι υπεύθυνη για τη σημερινή τους εξαθλίωση. Την ώρα δηλαδή που οι λαοί συνειδητοποιούν ότι:
- δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνουν τα εθνικά τους κοινοβούλια και ορισμένες χώρες μετατρέπονται σε άτυπα προτεκτοράτα,
- ο ανταγωνισμός μεταξύ ντόπιων και μεταναστών στα πλαίσια της εργασιακής ζούγκλας γίνεται όλο και πιο σκληρός και
- η εθνική κουλτούρα ισοπεδώνεται από την επέλαση της πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης,
τα κινήματα αυτά βάζουν στο στόχαστρό τους τον πραγματικό αντίπαλο: την ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και το όργανό της στον Ευρωπαϊκό χώρο, την ΕΕ που κάνει το παν για την ουσιαστική κατάργηση των κρατών-εθνών, τα οποία μπορούσαν και ασκούσαν κάποιον έλεγχο στο παρελθόν, σε αντίθεση με τον μηδαμινό έλεγχο που μπορούν ν’ ασκήσουν τα σημερινά «Κράτη» στην Ευρω-Χούντα.
Δεδομένου όμως ότι τα λαϊκά αυτά κινήματα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συστήσουν άμεσα όργανα για την έκφραση της βούλησής τους, όπως προτείνει το ΜΕΚΕΑ, αναγκαστικά τα λαϊκά κινήματα εκφράζονται από πολιτικά κόμματα που μπορεί να περιέχουν και τάσεις «ακροδεξιές» κλπ— γεγονός που εκμεταλλεύεται η άθλια «Αριστερά» για να τα δυσφημήσει. Στην πραγματικότητα βέβαια η όλη διάκριση Δεξιάς-Αριστεράς είναι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης εντελώς ξεπερασμένη και χρησιμοποιείται από πολιτικάντηδες κάθε είδους για να ικανοποιούν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και φυσικά και από την Υπερεθνική Ελίτ για τους δικούς της στόχους. Η Αριστερά είχε πάντα νόημα όταν ήταν αντι-συστημική (ειδάλλως ήταν απλά μια παραλλαγή της σοσιαλδημοκρατίας) και όταν η σημερινή «Αριστερά» δεν μάχεται ενάντια στην ΝΔΤ και την ΕΕ, αλλά απλά μεταθέτει το θέμα στη σοσιαλιστική επανάσταση σε. ..τρία τέρμινα, απλά συμμετέχει, συνειδητά ή μη, στη γενική εξαπάτηση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης!
Όσο λοιπόν κι αν οι παγκοσμιοποιητές κονδυλοφόροι του συστήματος (δημοσιογράφοι, πολιτικάντηδες κάθε είδους κλπ) επιδιώκουν να δυσφημίσουν τους καταπιεσμένους που υποστηρίζουν τα κινήματα αυτά ως φασίστες ή ρατσιστές είναι προφανές, από τα εκλογικά αποτελέσματα, ότι δεν πείθουν. Και αυτό διότι τα αιτήματα για οικονομική και, συνακόλουθα, εθνική κυριαρχία, όπως εκφράζονται σε αντίθεση με την ΕΕ, είναι τα μόνα αντισυστημικά αιτήματα σήμερα. Είναι πια φανερό ότι τα δήθεν αντισυστημικά αιτήματα τύπου ΚΚΕ που συνοδεύονται με «αντιφασιστικό» αγώνα κατά των λαϊκών κινημάτων για την εθνική κυριαρχία, είναι, στην πραγματικότητα, …χιλιαστικά αιτήματα που εξαπατούν και καθησυχάζουν αντί να συνεγείρουν τα λαϊκά στρώματα– που στην Ελλάδα υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταστροφή από κάθε άλλο Ευρωπαϊκό λαό– για να ανατρέψουν Μνημόνια αλλά και τους απατεώνες κάθε είδους (δεξιούς, κεντρώους, σοσιαλδημοκράτες)–και τους μεγαλύτερους απατεώνες όλων, τους δήθεν «αριστερούς» στην Κυβέρνηση…
Πώς ξεκίνησαν τα κινήματα για την εθνική κυριαρχία- Brexit
Μια ματιά στο άνοιγμα της ανισότητας ή στα ποσοστά υποσιτισμού στη Μεγάλη Βρετανία φανερώνει ποια είναι κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα. Έτσι, με τη νίκη του Brexit ο βρετανικός λαός έδειξε την αντίθεσή του στο οικονομικό μοντέλο των τελευταίων 30 χρόνων που ξεκίνησε με τη Θάτσερ κατ’ εντολή των Πολυεθνικών. Η φιλελευθεροποίηση των αγορών και η συνακόλουθη αποβιομηχάνιση, οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, το άνοιγμα των συνόρων κλπ που έφεραν τη σταδιακή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του μέσου Βρετανού ταυτοποιήθηκαν στους θεσμούς της ΕΕ. Όταν τα λαϊκά αυτά στρώματα έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο, στην αρχή εστράφησαν στο πολιτικό κόμμα που παραδοσιακά τους εκπροσωπούσε, το Εργατικό, αλλά όταν και αυτό με τον Μπλερ και τους διαδόχους του προσχώρησε στη ΝΔΤ, αρχικά, απείχαν από την εκλογική διαδικασία, αλλά όταν στη συνέχεια προκύψαν κόμματα όπως το UKIP (κόμμα ανεξαρτησίας), το υποστήριξαν, έστω και αν δεν τους εξέφραζε απόλυτα σε αρκετά θέματα. Σήμερα, το κόμμα για το Brexit του Φάρατζ έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά από τους Εργατικούς και Συντηρητικούς και αναμένεται να παίξει ηγετικό ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με τα κόμματα για εθνική κυριαρχία της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας κ.α. Το γεγονός αυτό θ’ αποτελέσει βέβαια ένα τρομερό πλήγμα στην Ευρω-Χούντα και θα είναι το πρώτο ουσιαστικό πλήγμα στις Ευρω-ελίτ και την Υπερεθνική Ελίτ γενικότερα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα διεθνή κοινότητα κυρίαρχων εθνών-κρατών, στη θέση των σημερινών προτεκτοράτων των οποίων ηγείται το πιο άθλιο προτεκτοράτο όλων, το Ελληνικό, του οποίου ηγούνται σήμερα τα κατακάθια μιας δήθεν «Αριστεράς»…
Όπως παραδέχονται και συστημικοί αναλυτές, το Brexit ήταν μια λαϊκή επανάσταση. Μια επανάσταση των «από κάτω» ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Αυτό φαίνεται από την γεωγραφική ανάλυση της ψήφου, η οποία δείχνει ότι το Brexit κέρδισε στις υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, εκεί δηλαδή που συγκεντρώνεται το σύνολο των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης, τα οποία είδαν τις πόλεις τους να υπόκεινται σε έναν βιομηχανικό μαρασμό από την μετακόμιση των παραγωγικών μονάδων στους ασιατικούς παραδείσους. Έτσι, αυτοί που ψήφισαν Brexit ήταν οι άνεργοι, οι επισφαλώς ή περιστασιακά εργαζόμενοι, οι περιθωριοποιημένοι από το καταρρέον κράτος πρόνοιας κλπ.
Σύσσωμη η Υπερεθνική Ελίτ και το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής ελίτ (οικονομική αλλά και πολιτική) — αφού σχεδόν σύσσωμο το Εργατικό Κόμμα, μεγάλο μέρος του Συντηρητικού καθώς και τα παλαιοεθνικιστικά κόμματα των Σκωτσέζων, Ουαλών κλπ) ήταν κατά του Brexit — συστρατεύθηκαν στον αγώνα εναντίον του. Τόσο πριν από το δημοψήφισμα, δηλαδή στην τρομοκρατία για την δήθεν επικείμενη καταστροφή που θα επιφέρει η έξοδος από την ΕΕ, όσο και μετά από αυτό, για να πείσουν τους βρετανούς να αλλάξουν γνώμη για το μεγάλο λάθος που έκαναν. Ταυτόχρονα και η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» (όπως οι δικοί μας «Αριστεροί» απατεώνες) βρέθηκε στο πλευρό του κατεστημένου ώστε να δυσφημίσει το Brexit ως εθνικιστικό και ρατσιστικό. Εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, «εναλλακτικά» σάιτ –ακόμη και ο εγκληματίας Ομπάμα– χρησιμοποιήθηκαν για να τονίσουν τους υποτιθέμενους κινδύνους ενός Brexit. Η πραγματική αιτία πίσω από αυτήν την λυσσώδη προσπάθεια ήταν ο φόβος των ελίτ για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί το Brexit, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι και στην κατάρρευση της ΕΕ. Η τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλλουν όμως έδειχνε περισσότερο τον δικό τους τρόμο μπροστά στο ενδεχόμενο τα λαϊκά στρώματα της Βρετανίας να ξυπνήσουν τις συνειδήσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών.
Για να πραγματοποιηθούν όμως τα αιτήματα για οικονομική και εθνική κυριαρχία που ώθησαν τα θύματα της παγκοσμιοποίησης να ψηφίσουν ΒREXIT, η έξοδος από την ΕΕ δεν αρκεί, παρά είναι απλά το πρώτο βήμα. Η ικανή συνθήκη είναι η ολοκληρωτική έξοδος από τους θεσμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΝΑΤΟ κλπ) και η ταυτόχρονη προσπάθεια οικοδόμησης μιας αυτοδύναμης οικονομίας. Διαφορετικά, μπορεί κάλλιστα μια χώρα να βρίσκεται εκτός ΕΕ, αλλά να είναι πλήρως ενταγμένη στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, εφαρμόζοντας στο σύνολο τις πολιτικές που επιβάλει. Μια τέτοια προοπτική, δηλαδή της ολοκληρωτικής εξόδου, θα ήταν και η μόνη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, δείχνοντας έτσι τη σημασία που μπορεί να παίξει ο λαϊκός παράγοντας στο να σπρώξει προς τέτοιους είδους εξελίξεις, αν όχι να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του. Αυτό όμως δείχνει γι’ άλλη μια φορά τη διαφορά μεταξύ λαϊκών κινημάτων για την εθνική κυριαρχία και κομμάτων που τα εκπροσωπούν. Ούτε το UKIP ούτε το κόμμα Brexit θα έθεταν ποτέ θέμα εξόδου γενικά από την ΝΔΤ (Νέα Διεθνή Τάξη). Αυτό που επιδιώκουν είναι απλά η έξοδος από την ΕΕ, η οποία πράγματι θα έδινε την ευκαιρία στο Βρετανικό λαό ν’ ανακτήσει μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας του. Και αυτό είναι βέβαια πολύ σημαντικό γιατί χωρίς την εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει πιθανότητα ένας λαός να μπορέσει να προχωρήσει σε βαθύτερα αιτήματα κοινωνικής αλλαγής (πχ για μια ΠΔ ή για μια σοσιαλιστική κοινωνία κλπ). Μόνο μέσα από την οικονομική αυτοδυναμία, που προϋποθέτει ρήξη με την ΝΔΤ, είναι δυνατή σήμερα μια συστημική αλλαγή. Γι’ αυτό και οι δήθεν αντισυστημικοί τύπου ΚΚΕ που υποτίθεται ότι παλεύουν για συστημική αλλαγή μέσα στη ΝΔΤ, απλά εξαπατούν τα λαϊκά στρώματα. Ο Σοβιετικός λαός έκανε τη μεγαλειώδη επανάσταση του 1917 για να καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα, σύμβολο της τότε συστημικής εξουσίας. Σήμερα τί ακριβώς θα έκανε ο Ελληνικός λαός με τη χώρα του ακόμα στην ΝΔΤ; Θα καταλάμβανε το Μαξίμου όπου διαμένουν οι υπάλληλοι της ΕΕ και της Υ/Ε, ενώ την επομένη βέβαια η Υ/Ε θα είχε στραγγαλίσει οικονομικά τον Ελληνικό λαό, χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε τουφεκιά, όπως κάνουν για παράδειγμα σήμερα στη Βενεζουέλα, στραγγαλίζοντας μάλιστα ένα καθεστώς με υπερ-20ετή θητεία;
Οι Βρετανοί ήταν ο πρώτος λαός που έδωσε ένα τόσο ηχηρό ράπισμα στο ευρωπαϊκό (αλλά και διεθνές) κατεστημένο. Από τη στιγμή που το BREXIT κέρδισε στο δημοψήφισμα του 2016, σύσσωμη η παγκοσμιοποιητική ελίτ, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας, επιχειρεί να αντιστρέψει το αποτέλεσμα αυτό. Έχουν όμως περάσει σχεδόν 3 χρόνια από τον Ιούνιο του 2016 και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται ακόμη στις αλυσίδες της ΕΕ και θα βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη 2019, καθώς οι διαδικασίες είναι σκόπιμα χρονοβόρες. Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση των Συντηρητικών αντί να σπάσει μονομερώς τους δεσμούς της χώρας με την ΕΕ, αμέσως μετά το βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, αποφάσισε να υπάγει τη διαδικασία εξόδου στο περίφημο «άρθρο 50» για συναινετική έξοδο, που έχουν καταστρώσει οι ελίτ με στόχο να κάνουν ουσιαστικά αδύνατη κάθε πραγματική έξοδο από την ΕΕ γενικά και την ΝΔΤ γενικότερα. Και αυτό διότι πραγματικό Brexit προϋποθέτει βέβαια την έξοδο από την Τελωνειακή Ένωση και την κατάργηση των «4 ελευθεριών» .
Ο απώτερος σκοπός των ελίτ είναι αν όχι να ματαιωθεί τελείως η έξοδος από την ΕΕ (όπως απαιτούν κυρίως οι «προοδευτικοί» Εργατικοί βουλευτές που καλούν σε επαναληπτικό δημοψήφισμα!), τουλάχιστον να υπάρξει ένα «μαλακό» Brexit, δηλαδή (κατά πάσα πιθανότητα) ένας μερικός έλεγχος των μεταναστευτικών ροών και η συνέχιση με διαφορετική μορφή των σχέσεων της Μεγάλης Βρετανίας με την ΕΕ, μέσα βέβαια στην Τελωνειακή Ένωση κτλ. Ωστόσο, οι διαστάσεις της αντεπανάστασης ποικίλουν από τον οικονομικό, τον πολιτικό έως τον ευρύτερα πολιτιστικό τομέα. Στον πολιτικό τομέα, το «Σχέδιο Φόβος» (Project Fear) των ελίτ που ξεκίνησε πριν από το δημοψήφισμα συνεχίστηκε και μετά, με στόχο να αποθαρρύνει όσους ψήφισαν υπέρ της εξόδου, αφού πρώτα τους χαρακτήρισε φασίστες και ρατσιστές, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της μετανάστευσης. Αντίστοιχα, στον οικονομικό τομέα, από την πρώτη στιγμή οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στη βρετανική στερλίνα ερμηνεύονταν ως αποτέλεσμα της BREXIT ψήφου που θα οδηγήσει, εν τέλει, την οικονομία σε καταστροφή. Ο γνωστός «ευεργέτης» Σόρος έπαιξε βασικό ρόλο στη κατακρήμνιση της αξίας της στερλίνας (όπως είχε προβλέψει!), που έχασε σχεδόν το 1/5 της αξίας της αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Χαρακτηριστικά, όποτε οι πολιτικές εξελίξεις φανερώνουν την κατακρήμνιση του Brexit (όπως τελευταία μετά την άκαρπη πάροδο της κρίσιμης ημερομηνίας 29 Μαρτίου που υποτίθεται η Βρετανία θα ήταν εκτός ΕΕ), τότε «κατά σύμπτωση» ανεβαίνει η αξία της λίρας στα Χρηματιστήρια, δίνοντας σήμα στο Βρετανικό Λάο για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται εάν θέλει να έχει «το κεφάλι του ήσυχο».
Όμως, παρά το γεγονός ότι ολόκληρο το σύστημα (διεθνές και εσωτερικό) έχει πέσει στον Βρετανικό λαό, όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι όχι μόνο δεν έχει μειωθεί η απήχηση του Brexit, αλλά ότι αντίθετα έχουν πεισμώσει τον λαό ακόμη περισσότερο, για την περιφρόνηση που δείχνουν στη βούλησή του και είναι πολύ πιθανό να στρέψουν τα λαϊκά στρώματα σε ανοικτή αντίσταση, η οποία μπορεί να πάρει ακόμα και βίαιη μορφή, όπως με τον κεφαλικό φόρο της Θάτσερ σχεδόν 30 χρόνια πριν.
Τα κινήματα κυριαρχίας στη Γαλλία
Αν προσπεράσουμε το κίνημα για την εθνική κυριαρχία στις ΗΠΑ που αναπτύχτηκε στις εργατικές περιοχές της χώρας, οι οποίες ερημώθηκαν με τη μετακόμιση μεγάλων πολυεθνικών (συνήθως Αμερικανικών) στους Ασιατικούς παραδείσους, σε αντίθεση με τους παράκτιους πληθυσμούς (Ανατολική και Δυτική Ακτή) που εξέφραζαν τους ευεργετηθέντες κυρίως από την παγκοσμιοποίηση και δεν εμπλακούμε στις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του Τραμπ, τότε, επανερχόμενοι στη Γηραιά Ήπειρο, τα κυριότερα κινήματα εθνικής κυριαρχίας αναπτύχτηκαν στη Γαλλία και την Ιταλία, μολονότι ισχυρά παρόμοια κινήματα έχουν αναπτυχεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, τα οποία όμως εκπροσωπούνται πολιτικά περισσότερο από παλαιο-εθνικιστικά κόμματα παρά από αντι-παγκοσμιοποιητικά κινήματα.
Το FREXIT στην Γαλλία, όπως και το BREXIT στη Μεγάλη Βρετανία, είναι το σύνθημα που ενώνει την πλειοψηφία των γαλλικών λαϊκών στρωμάτων, τα οποία κόντρα σε όλο το κατεστημένο που τους χαρακτηρίζει συλλήβδην φασίστες και ρατσιστές συσπειρώνονται (κυρίως) γύρω από το Εθνικό Μέτωπο. Και αυτό, διότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκαθαρίσει ότι εθνική και οικονομική κυριαρχία μέσα στην ΕΕ και στις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές της παγκοσμιοποίησης είναι αδύνατη. Φυσικά, το κόμμα της Λεπέν έχει στις τάξεις του και παλιές εθνικιστικές τάσεις που είχαν στηρίξει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας της. Τα θύματα, λοιπόν, της παγκοσμιοποίησης, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο κίνημα από τα κάτω, γυρνώντας ταυτόχρονα την πλάτη στην απόλυτα ενταγμένη παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» τύπου Ολάντ ή/και Μελανσόν. Ο τελευταίος ήταν ο βασικός υπαίτιος της ανόδου του Μακρόν, του πιο γνήσιου οργάνου της Υ/Ε που τον προώθησαν από απλό στέλεχος της Ρόθτσαϊλντ σε Πρόεδρο της Γαλλίας, με αποστολή να καταργήσει κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Και αυτό, γιατί ο Μελανσόν έκανε διμέτωπο αγώνα κατά Μακρόν και Λεπέν διασπώντας τη λαϊκή ψήφο στις τελευταίες εκλογές, με αντι-συστημική ρητορεία περί αναστροφής των πολιτικών λιτότητας (ΕΝΤΟΣ της ΕΕ!) εγκλωβίζοντας έτσι χιλιάδες κόσμου και χαρίζοντας τη νίκη στον εκλεκτό της Υ/Ε, τον Εμμανουέλ Μακρόν. Όμως, το Εθνικό Μέτωπο, χάρις κυρίως το πολύ σημαντικό αντισυστημικό στέλεχός του Florian Philippot (που κατόπιν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κόμμα της LePen) κατάφερε να εκφράσει το γαλλικό κίνημα για εθνική και οικονομική κυριαρχία βάζοντας στο τραπέζι ταξικά ζητήματα που παλιότερα τα έθεταν αποκλειστικά Αριστερές δυνάμεις.
Ο εκλεκτός της Υ/Ε, ο Μακρόν, μόλις εξελέγη Πρόεδρος άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα για το οποίο τον επέλεξε η Υ/Ε ως τυπικό υπαρχηγό της Ευρω-ελίτ (στην ουσία ως αρχηγό μετά την έκλειψη της Μέρκελ και την άνοδο του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που εκφράζει πολιτικά το κίνημα για εθνική κυριαρχία στη Γερμανία). Μόλις ανέλαβε την εξουσία ο Μακρόν ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις περαιτέρω ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας–τις οποίες είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» Ολάντ– ωθώντας σε δυναμικές διαδηλώσεις τους Γάλλους. Ακολουθώντας τις επιταγές της συνθήκης του Μάαστριχτ, η οποία περιλαμβάνει την ελευθερία της αγοράς εργασίας, η Γαλλική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική την οικονομία της προς όφελος της ανάπτυξη των Πολυεθνικών. Παρόμοια μέτρα λαμβάνονται εδώ και χρόνια στη Γαλλία. Από τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι την απελευθέρωση των απολύσεων, οι οποίες προκάλεσαν τις βίαιες ταραχές του 2005 στα προάστια της Γαλλικής πρωτεύουσας. Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει πληθώρα λόγων που έχουν ενώσει ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα σε αυτό το άτυπο κίνημα FREXIT, το οποίο μπορεί να συνοψιστεί στην αντίθεση στην απώλεια της δυνατότητας χάραξης αυτοδύναμης και ανεξάρτητης πολιτικής, δηλαδή στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Το αποτέλεσμα όλου αυτού του αναβρασμού, που έκανε φανερό ότι η Γαλλία ήταν ένα καζάνι που σιγόβραζε, ήταν η άνοδος του μαζικού λαϊκού κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων που από τον Νοέμβρη του 2018 συγκλόνισε ολόκληρη τη Γαλλία και ανάγκασε τον Μακρόν και την ελίτ να βγάλει τη μάσκα της «δημοκρατικής εξουσίας που συζητά τα λαϊκά αιτήματα» και να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο της πιο άγριας κρατικής βίας για να συντρίψει το κίνημα, με χιλιάδες συλλήψεις και εκατοντάδες τραυματισμούς, κάποιους πολύ βαρείς, και ένα τουλάχιστον νεκρό διαδηλωτή. Τα Κίτρινα Γιλέκα ήταν ένα καθαρό δημοκρατικό κίνημα «από τα κάτω» που λειτουργούσε με συνελεύσεις, όπου ελαμβάνοντο και οι πιο σημαντικές αποφάσεις του. Όμως δεδομένου ότι το κίνημα αυτό, εκ των πραγμάτων, δεν είχε καταστρώσει κανένα πρόγραμμα σχετικά με τους στόχους του, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και ακόμη σημαντικότερο ότι δεν είχε κανένα πρόγραμμα δράσης, ο αυθορμητισμός του κινήματος ήταν και η παγίδα που μπορεί να το συντρίψει. Είναι φανερό ότι ο τρόπος δράσης τους που θεμελιωνόταν στις διαδηλώσεις, που κάποτε, σωστά, έπαιρναν και βίαιη μορφή ιδιαίτερα κατά της περιουσίας, ήταν ένας τρόπος δράσης που δεν μπορούσε να συνεχιστεί επί μακρόν, ιδιαίτερα όταν το Κράτος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλη τη σιδηρά κρατική βία εναντίον τους, ενώ συγχρόνως τα ελεγχόμενα ΜΜΕ έκαναν το παν για να δυσφημήσουν το κίνημα. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ήταν η διάσπαση των διαδηλωτών, με τα πιο «μετριοπαθή» στοιχεία να πάψουν να μετέχουν στις διαδηλώσεις, ώστε τα πιο δυναμικά στοιχεία, αναπόφευκτα, να στοχοποιηθούν πολύ ευκολότερα από το σύστημα.
Είναι φανερό λοιπόν ότι το κίνημα για το Frexit είναι σε σταυροδρόμι. Είτε τα Κίτρινα Γιλέκα θα αυτό-οργανωθούν σε λαϊκές συνελεύσεις που, δικτυωμένες ως το εθνικό επίπεδο, όπως προτείνει το ΜΕΚΕΑ, θα καταστρώσουν τόσο ένα εφικτό πρόγραμμα δράσης όσο και ένα πρόγραμμα για το Frexit που θα κινητοποιήσει τα λαϊκά στρώματα. Είτε, εναλλακτικά, το κόμμα της Λεπέν θα τραβήξει όλα αυτά τα στρώματα, ενώ τα «αριστερά» κόμματα τύπου Μελανσόν θα συνεχίσουν να παίζουν τον διασπαστικό τους ρόλο…
Τα κινήματα κυριαρχίας στη Ιταλία
Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγάλη δύναμη μέσα στην ΕΕ, μετά τη Βρετανία και τη Γαλλία (και ενώ στη Γερμανία την ίδια, το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που επίσης εκφράζει τις τάσεις για την εθνική κυριαρχία αυξάνει τη δύναμή του αλματωδώς) όπου το λαϊκό κίνημα για εθνική και οικονομική κυριαρχία οδήγησε στην πελώρια αύξηση του κόμματος της Λέγκας του Βορρά–ενός βασικά αυτονομιστικού κινήματος στο παρελθόν, που υπό την ηγεσία του Σαλβίνι μετατράπηκε σε καθαρό κόμμα για την εθνική κυριαρχία. Παράλληλα, αυξήθηκε σημαντικά και η δύναμη του κόμματος των 5 αστέρων που μολονότι δεν είναι σαφώς ένα κίνημα για την εθνική κυριαρχία όπως σήμερα η Λέγκα, εκφράζει πολλές από τις τάσεις για εθνική κυριαρχία. Το αποτέλεσμα ήταν τα δύο κόμματα να σχηματίσουν την πρώτη κυβέρνηση με στόχο την εθνική κυριαρχία στην Ευρώπη.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μια εκστρατεία για να γονατίσει οικονομικά η Ιταλία ξεκίνησε από την Υ/Ε, σχεδόν την επομένη της εκλογής της νέας κυβέρνησης, με αποτέλεσμα κάποια αναδίπλωση, όχι μόνο σχετικά με το οικονομικό της πρόγραμμα, αλλά ακόμη και σχετικά με τον στόχο για έξοδο από την ΕΕ, που τώρα μετατράπηκε (α-λα-Βαρουφάκη και άλλα παραμύθια!) σε στόχο για την αλλαγή της ΕΕ «από τα μέσα»! Είναι όμως πολύ πιθανό αυτό να μην είναι παρά ένας τακτικισμός του Σαλβίνι, αν κρίνει κανείς από τις συμμαχίες που αναπτύσσει τελευταία με τη Λεπέν, τον Όρμπαν κ.α., για ν’ αποφύγει το οικονομικό γονάτισμα της Ιταλίας, όπως έχει κάθε δύναμη τώρα η Υ/Ε και η Ευρωχούντα να κάνουν!
Η συνέπεια, σε περίπτωση που τα κόμματα για την εθνική κυριαρχία θριαμβεύσουν στις Ευρωεκλογές (μολονότι δεν περιμένει βέβαια κανείς να πλειοψηφήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο που εκπροσωπεί βασικά όλους τους βολεμένους της παγκοσμιοποίησης) θα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού μπλοκ για την εθνική κυριαρχία που θα είναι βέβαια η αρχή του τέλους της ΕΕ και της ίδιας της ΝΔΤ! Γι αυτό και ο λυσσαλέος αγώνας των ελίτ εναντίον των κομμάτων αυτών που αντιπροσωπεύουν —εν δυνάμει— θανάσιμο κίνδυνο γι αυτές και την ίδια την ΝΔΤ και τα σχέδιά της για παγκόσμια διακυβέρνηση μετά την κατάλυση των κρατών-εθνών…
Συμπέρασμα
Η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπως θα καταδείξουν και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου:
- Είτε οι λαοί θα δείξουν περίτρανα τη θέλησή τους για εθνική και οικονομική κυριαρχία ενάντια στα σχέδια της Υπερεθνικής ελίτ, της Ευρω-ελίτ και των ντόπιων ελίτ για την ουσιαστική κατάργηση των κρατών-εθνών και την παγκόσμια επικράτηση της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης
- Είτε οι λαοί θα υποταχθούν στη θέληση των ελίτ και η ΝΔΤ θα επικρατήσει ολοκληρωτικά.
Όσον αφορά τη χώρα μας, δυστυχώς η άθλια «αριστερά» που για ιστορικούς λόγους είναι ακόμη επικρατούσα, έχει καταφέρει να συσκοτίσει εντελώς το τι πραγματικά κρίνεται σήμερα στην Ευρώπη άλλα και τον κόσμο ολόκληρο και οι Έλληνες ψηφοφόροι ασχολούνται με το… «κρίσιμο» ερώτημα «Κούλης ή Τσιπρούλης» ή δήθεν εναλλακτικά, ΚΚΕ, ΛΑΕ κλπ, που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, δήθεν για να παλέψουν κατά της ΕΕ (από μέσα!), ενώ παράλληλα έχουν κηρύξει ανένδοτο αγώνα ενάντια σε όλα τα κινήματα για την εθνική κυριαρχία που αναφέραμε, ως δήθεν φασιστικά, ακροδεξιά κλπ. Με άλλα λόγια, η «αντισυστημική Αριστερά» μας παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο που έπαιξε ο Μελανσόν: της διάσπασης των λαϊκών δυνάμεων που μάχονται για την εθνική και οικονομική κυριαρχία. Και ο μεν Μελανσόν κατάφερε να φέρει στην εξουσία το πιο φανατικό εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, τον Μακρόν. Ελπίζουμε όμως ότι η «Αριστερά» μας που ουσιαστικά παίζει τον ρόλο νεροκουβαλητή της Υ/Ε και της κυβερνώσας «αριστεράς», (που κατάφερε, περισσότερο και από όλα τα άλλα συστημικά κόμματα, να μας μετατρέψει σε κανονικό προτεκτοράτο της Υ/Ε), δεν θα καταφέρει να διαιωνίσει την ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Δυστυχώς γι αυτήν, αλλά ευτυχώς για τους λαούς της Ευρώπης, παίζει εντελώς οριακό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι…